Interim sales manager

Tegenwoordig krijgt bijna elke functie een Engelse naam. Interim sales manager is hier ook zo’n goed voorbeeld van. Wie gebruikt nou nog de benaming tijdelijke verkoop manager? Niemand toch.

Wanneer huren bedrijven een interim sales manager in? Vaak is dit het geval als een sales manager verwacht of onverwacht voor langere periode niet kan werken.

Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de sales manager een wereldreis gaat maken van 3 maanden. Maar het kan ook gebeuren doordat de sales manager een ongeluk krijgt en hiervan moet revalideren en hierdoor enkele maanden uit de running is. Bovendien wordt er ook vaak een interim sales manager ingehuurd als de sales manager een andere functie gaat beoefenen of naar een ander bedrijf gaat en er in de korte periode geen goede vervanger kan worden gevonden.

Voordelen van een interim sales manager

Het inhuren van een interim sales manager kan meerdere voordelen hebben. Een interim sales manager vervangt de normale sales manager. Dus hij of zij regelt eigenlijk alle zaken die de normale sales manager ook zou doen. Hij of zij houdt dus het contact met alles sales managers, maakt hier afstemmingen mee en rapporteert weer naar andere mensen. Maar naast het vervangen van de sales manager doet een interim vaak nog meer. Een interim sales manager kijkt er bijvoorbeeld ook vaak naar of de processen wel goed verlopen of dat dit op een betere effectievere manier zou kunnen.

Een interim heeft een frisse blik

Bovendien heeft een interim sales manager een frisse blik en vaak ook nog eens jarenlange ervaring in het sales wezen en ook nog eens in meerdere bedrijven. Deze kennis kan een bedrijf natuurlijk heel goed gebruiken om alle processen en bedrijfsgewoontes eens even onder de loep te nemen. Kleine verbeteringen hierin kunnen op jaarbasis al snel tot vele duizenden of zelfs 10 duizenden euro’s winst leiden.