Detachering

U heeft een “tijdelijk” tekort aan management capaciteit binnen uw organisatie, dan kunt u bij ons eenvoudigweg aan management versterking komen door capaciteit gedetacheerd in te huren. Uw gewoonlijke manager zit wegens persoonlijke omstandigheden thuis, echter voor de voortgang van uw onderneming dient u continu en manager in huis te hebben. Gewoonlijk neemt het even tijd voordat u een passende vervanger heeft gevonden en daarom is het inschakelen van een interim manager ideaal zodat continu de management plichten worden waargenomen. Daarnaast bestaat de mogelijk dat de capaciteiten van uw huidige management team gevuld zijn, echter u heeft een additionele management opdracht. Daarbij is het afhankelijk van het soort management opdracht waarvoor mogelijk een specifieke interim manager moet worden gezocht. Wij hebben voor u allerlei verschillende specialisten in huis die elke gespecialiseerd zijn in hun eigen management vakgebied. Wilt u dan ook een manager via detachering gematcht hebben bij uw vraagstuk neem dan contact met ons op. 

Waarom interim manager via detachering?

Het inschakelen van een interim manager via detachering kent vele redenen. Voor u als ondernemer is het belangrijk dat er continu voldoende management capaciteit aanwezig is. Zonder daadkrachtige en besluitvaardige managers reageert u namelijk traag op de marktwerking en dat zou uw concurrentie positie schaden. Veel voorkomende redenen om een interim manager in te schakelen zijn als volgt:

  • Een afwezige manager door zwangerschapsverlof, ziekte;
  • Uw huidige managementcapaciteit is overvol;
  • U dient specifieke management vraagstukken oplossen die het huidige management niet aan kan;
  • De extern manager treedt op als mediator bij veranderingen;
  • Andere redenen om uw management capaciteit aan te vullen.

Interim manager, de voordelen

Normaal beschikt uw onderneming over een team van managers waarmee de dagelijkse management taken ingevuld zijn. Toch kan het zijn dat uw onderneming wegens omstandigheden in financiële problemen komt echter daartoe heeft u een specifieke oplossing. Uiteraard moet u snel handelen aangezien de tijd beperkt is echter het vraagstuk complex. U heeft specifieke management kennis en ervaring nodig dat u van buitenaf dient in te schakelen om het management vraagstuk efficiënt op te lossen. Het inhuren via detachering van een interim manager is dan ook uitermate geschikt voor uw situatie. De interim manager kan dan slechts met de voorliggende materie aan de slag gaan zonder dat de manager wordt afgeleid door andere bijzaken. Voor elk specifiek managementgebied hebben wij dan ook een specialist in huis. Jarenlange ervaring en opbouw van kennis maken dat onze interim managers uw onderneming tijdelijk via detachering kunnen versterken.

Interim manager, het mes erin

De interim manager is niet verbonden aan uw bedrijf en daarmee kan de interim manager ook onafhankelijk opereren. De manager is ingeschakeld om een opdracht zo snel als mogelijk klaar te spelen waarbij managementtechnisch het meest optimale resultaat is behaald. Hierbij kan de conclusie dan ook zijn dat het mes in de organisatie moet, reorganisatie met mogelijk onvermijdelijke ontslagen. Voor een gedetacheerde interim manager zijn dergelijk beslissingen makkelijker te nemen juist wegens het externe karakter van een interim manager.

De flexibele interim manager

Wij hebben allerlei verschillende managers beschikbaar. Talentvolle en hoog gemotiveerde managers die continu op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen het management vakgebied. Dient u dan ook tijdelijk extra management ondersteuning te hebben, neem daartoe contact met ons team op. Via een intake bepalen wij wat voor interim manager u nodig heeft. Wij matchen dan ook uw vraag aan ons management aanbod. Heeft u dan ook een vraag, stel ze gerust en wij lossen het op. Onze interim managers staat voor uw zaak klaar.