Interim management jobs

Hou jij er ook van om lekker afwisselend werk te hebben? Dan zijn interim management jobs misschien wel wat voor jou. Een nieuwe werkomgeving en een hoop uitdagingen liggen er dan in ieder geval op jou te wachten.

Als interim manager vervang je gedurende een bepaalde periode (soms een paar weken, soms een paar maanden) de functie van een manager. De ene keer is dit het geval wanneer de huidige manager een wereldreis gaat maken van een paar maanden, de andere keer om een tijdelijk gat van een manager die een andere baan heeft gevonden op te vangen.

Steeds vaker kiezen werkgevers voor interim managers, aangezien interim managers vaak beschikken over de nodige ervaring en een bedrijf dus mooi gebruik kan maken van deze ervaring. Vaak worden interim managers dus ook gebruikt om eens een frisse en andere blik op de organisatie van een bepaald bedrijf en vakgebied te houden.

Het vinden van interim manager vacatures

Zoals gezegd, steeds vaker gaan werkgevers op zoek naar interim managers. Vaak doen ze de voorselectie door recruiters die in een bepaald segment actief zijn, bijvoorbeeld recruiters op ict gebied of op financieel gebied. Aangezien bijna elke interim manager als freelancer werkt, worden er ook vaak interim manager vacatures geplaatst op sites die speciaal zijn gemaakt voor freelance klussen. Regelmatig deze sites bezoeken is dan ook aan te raden. En een werkgever zal een interim manager functie natuurlijk ook op zijn of haar site zetten. Regelmatig een bezoekje plegen aan de websites van bedrijven waar jij graag tijdelijk aan de slag zou willen gaan als interim manager is dus ook erg aan te raden.