Kies je voor budgetbeheer van RapportBI? Dan beheert een bewindvoerder jouw budget. Dat houdt in dat je inkomen op een aparte rekening gestort wordt en dat hiervandaan vaste lasten betaald worden. Deze vorm van beheer wordt vaak ingezet als voorloper van bewindvoering. 

Hoe werkt dat? 

De cliënt maakt samen met de bewindvoerder een budgetplan. Daarin staat precies wat er met het geld gebeurt en hoeveel ‘leefgeld’ de cliënt krijgt. Van dit geld kunnen boodschappen gedaan worden, maar ook eventuele kadootjes of sociale activiteiten betaald worden. De rest van het geld wordt dus beheert door de budgetbeheerder. Hij betaalt de vaste lasten, zoals huur en hypotheek. Hier valt ook het aflossen van eventuele schulden onder. Het voornaamste doel van budgetbeheer is het aflossen van eventuele huidige schulden en nieuwe schulden voorkomen. 

Verschillende budgetbeheer

Er bestaan verschillende vormen van budgetbeheer. RapportBI, een landelijke organisatie waar verschillende bewindvoerders zich bij hebben aangesloten, hanteert over het algemeen de meest uitgebreide vorm van budgetbeheer. Als je kiest voor budgetbeheer, weet je zeker dat je erop vooruit gaat wat betreft het aflossen van schulden. 

Budgetbeheer wordt ook wel inkomensbeheer genoemd. Ben je benieuwd wat de bewindvoerders van RapportBI voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ze op. Ze helpen je graag!